top of page

EST.                 2020

DK  DESIGN

Design   |   Projects   |   Artworks

WOONKAMER ONTWERP

Bij dit interieurontwerp is de woonkamer verdeeld in twee functieruimtes, de zithoek en de bibliotheek.

Door in het midden van de ruimte de twee banken tegen elkaar te plaatsen worden de twee delen van de woonkamer aan elkaar verbonden. Op deze manier is het mogelijk om "samen" op de bank te zitten terwijl ieder zijn eigen ding kan doen. 

 

Door de banken in een ongewone positie te plaatsen, zorgt dit voor een optische elementenbank. Dit maakt het natuurlijk een stuk interessanter in de algehele ruimte, waarbij de scheiding tussen beiden minder heftig aanwezig is.

In de zithoek staan de fauteuils en bank recht tegenover elkaar geplaatst. Op deze manier staat de hoofdfunctie van de zitruimte centraal, een ruimte waar je met anderen gezellig samen kunt zitten. Een tweede functie van deze ruimte -tv kijken- wordt hiermee iets meer naar de achtergrond geplaatst. 

Aan de voorkant van de woonkamer kun je je terugtrekken in de bibliotheek. Een zitelement omringt door boeken. Met rechts een hoge boekenwand en links een accentmuur met reliëfbehang; een detail dat ook terug komt in de zithoek achter de tv. Door te kiezen voor hetzelfde patroon in een andere kleur staan beide wanden in verbinding met elkaar, maar toch ieder met z'n eigen accent.

bottom of page