top of page
Zomergloed

Zomergloed

Koelere dagen maken plaats voor warme dagen en lange avonden. De zon, de warmte en de geur van zomer associëren wij dan ook vaak met deze zomerse dagen.

Door gebruik te maken van warme, gele ondertonen als basis, wordt er ruimte gecreëerd voor rijke accent kleuren. Door deze mix van geeltinten wordt er een soort rust gecreëerd in plaats van een felle, schreeuwerige omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de avondzon, ook wel Golden Hour genoemd. Een gele kleur met een heel warme en rijke ondertoon.

 

plattegrond zomergloed
Zomergloed

Luchtige materialen met warme kleuren vormen dan ook de basis van dit ontwerp. waarbij de elementen wand essentieel is voor de verbinding in deze ruimte.

 

Schermafbeelding 2022-08-04 om 12.14.07.png
Schermafbeelding 2022-08-04 om 12.13.56.png
Schermafbeelding 2022-08-04 om 12.14.01.png
Schermafbeelding 2022-08-04 om 12.14.11.png

Onze inspiratie voor dit thema is gebaseerd op de wandbekleding die zich bevindt op de achterwand van de nissen bij het bed. Denk hierbij aan de schubben van vissen of de vorm van schelpen die in grote hoeveelheden te vinden zijn aan het strand.

Dit element bepaalde de textuur en kleur van de rest van de ruimte, zoals bijvoorbeeld de warm gele  fauteuils, waarbij de zitten stevig maar wel zacht is. geïnspireerd op het zandbed bij het strand. 

Een ander voorbeeld is de zachte kleurtoon in het hout dat terug te vinden is in deze kamer. Waarbij alles samen met elkaar verbonden blijft. 

En natuurlijk niet te vergeten de luchtige stoffen die terug te vinden zijn in de aankleding van de rest van de ruimte.

Zomergloed

De wand met elementen (in dit geval nissen) houdt alles met elkaar in verbinding. Zo krijgt ook de zithoek een functie verwerkt in deze wand. Zoals het kleine koffiehoekje, waar de gasten 's ochtends kunnen genieten van een heerlijk verse koffie.

Om ook bij dit ontwerp de hoeve niet te verliezen, zal de elementen wand niet glad afgelakt worden. Maar juist een beetje ruw blijven, waarbij de afwerking met een 'lime wash' effect de associatie naar de hoeve blijft behouden. 

2022
bottom of page