top of page
Woonkamer

Woonhuis Brunssum

2108 plattegrond.png
woonkamer 1_edited.jpg
WOONKAMER

Een minimalistisch interieur met industriële elementen. Dat was het uitgangspunt tijdens het ontwerpen van dit interieur. 

Bij industrieel denkt men vaak aan zwaar, robuust materiaal en grote elementen. Echter hebben die kenmerken in dit geval geen plek gekregen in het ontwerp. In dit ontwerp is juist gekozen voor een meer verfijnde afwerking van (juist wel) industriële materialen. Denk hierbij aan natuurlijk hout, staal en kleurgebruik.

Aan de voorkant van de woning bevindt zich de woonkamer. Hier is een grote bank geplaatst en zijn andere elementen verwerkt in de muur. Hierdoor blijft de woonkamer open en wordt je automatisch doorgeleid naar de eetkamer.

zithoek 3_edited.jpg

In het midden van de ruimte staat de eettafel waar meerdere functieruimtes aangrenzen, hierdoor vormt de eettafel het centrale punt van de ruimte. 

 

Door het openbreken van de muur tussen de zithoek en de keuken in, wordt er een doorkijk gecreëerd waardoor de zithoek meer bij de rest van de woning wordt betrokken. 

Schermafbeelding 2022-08-11 om 15.57.58.png
Schermafbeelding 2022-08-11 om 15.57.51.png
Schermafbeelding 2022-08-11 om 15.57.47.png
eetkamer 1.jpg
EETKAMER

Aan de achterkant van de woning zit de leefkeuken gesitueerd. Het grote kookeiland biedt veel werkruimte en de ingebouwde wandkasten bieden meer dan voldoende opbergruimte. 

Keuken 1.jpg
keuken 3.jpg

De kookplaat en wasbak zijn aan de achterzijde van het kookeiland geplaatst, waardoor er een connectie blijft tussen de keuken en de rest van de ruimte. De daartegenover gelegen barkrukken kijken uit op de tuin.

KEUKEN
2021
bottom of page