top of page
Wintervorst

Wintervorst

Koude, donkere dagen nemen dit seizoen het voortouw. Juist het moment waarbij je graag veel binnen wilt zijn en rust wilt nemen, binnen onder een warme deken met sfeerverlichting aan om de ruimte aangenamer te maken.

 

In dit thema is gebruik gemaakt van koel en warm grijs. Waarbij koel staat voor de vorst in de grond en de sneeuw boven de grond en op alle daken. Warm grijs staat dan juist weer voor de ruwe, natuurlijke materialen van donker hout, donkere aarde, kaarslicht of vuur van een open haard. En uiteraard niet te vergeten de warme eigenschappen die natuurlijke materialen zoals wol met zich meebrengen.

 

plattegronden hotel-5.png
Wintervorst
Schermafbeelding 2022-08-04 om 14.17.44.png
Schermafbeelding 2022-08-04 om 14.17.34.png
Schermafbeelding 2022-08-04 om 14.17.29.png
Schermafbeelding 2022-08-04 om 14.17.40.png

Een kamer met koele tonen en warme materialen. Dat is de leidraad in deze winterse kamer. 

Door een Arte Collection wandbekleding te gebruiken met draadtextuur, wordt er indirect gerefereerd naar de dikke wollen dekens en spreien die tijdens het winterseizoen vaak uit de kast worden gehaald. 

Op deze manier wordt er toch warmte in deze ruimte gebracht, ondanks dat dit thema centraal staat voor het koudste seizoen van het jaar.

Zachte, aaibare materialen maken deze kamer minder hard en kil. Waarbij de kleuren een frisse ondertoon hebben.

 

Wintervorst

De onderverdeling in donkere kleurtonen beneden en lichte kleurtonen boven is geïnspireerd op de landschappen in de winter. 

Denk hierbij aan de donkere, natte aarde en de bruine kleur van kale bomen en struiken.

De lichte kleur staat voor de witte bewolkte lucht, die soms fel licht en forse sneeuw tijdens dit seizoen met zich mee brengt.

2022
bottom of page