opname zonder titel-013.jpg

Volta

De Bakkerswinkel in De Leim, Maastricht, is uitgebreid met een bakkerscafé. Hier kunnen klanten niet alleen hun aankopen doen, maar ook genieten van de vers bereiden producten die Bakkerij Paulissen te bieden heeft. In dit interieurontwerp vormt de balie het hart van de zaak, die de winkel en het café met elkaar verbindt en tevens ook van elkaar scheid. Zo is er een duidelijk contrast tussen de winkel, waar zelfbediening mogelijk is, en het café, waar een ruime zithoek gesitueerd is en er meer rust gecreëerd is. Dit zodat klanten ook op hun gemak, tegenover de drukke winkel, hun ontbijt, lunch of tussendoortje kunnen nuttigen.

volta.png

Aangezien deze winkel vrijwel direct grenst aan de Groene Loper in Maastricht (die continu in ontwikkeling is en overal industriële materialen zichtbaar zijn), wilden wij de industriële  elementen ook terug laten komen in dit interieur. Dit is zichtbaar geworden door het vele gebruik van bewerkt en onbewerkt staal. Een goed voorbeeld hiervan is het element waarvan ook de deuren zijn gerealiseerd in onbewerkt staal. De deuren mochten niet de aandacht opeisen. Daarom dat dit hele element bestaat uit één materiaal, waardoor de deuren optisch verdwijnen voor het oog. Om ervoor te zorgen dat dit harde materiaal niet een kille uitstraling aan deze winkel geeft, hebben wij tevens gekozen voor warme materialen zoals hout, fotowanden waarbij de belangrijkste ingrediënten voor een bakker zichtbaar zijn en zachte materialen in de zithoek. Dit alles zorgt voor een interessante blend van materialen in een wijk die constant in beweging is. 

opname zonder titel-021.jpg
opname zonder titel-028.jpg
2021