2111 zitkamer naar hal 2.jpg

Villa Brunssum

De op maat ontworpen kast dient naast veel opbergruimte ook als eyecather in de ruimte. Het zet de toon en sfeer voor deze ruimte neer en geeft meteen een luxer gevoel aan de ruimte. Door deze kast aan de achterwand te plaatsen van waar je de ruimte betreedt, gaat de aandacht hier in eerste instantie naartoe en draait de ruimte niet om de tv.

Een grote oude vrijstaande woning met veel karakteristike eigenschappen die helemaal gestript is.  Deze woning biedt ontwerptechnisch veel kansen en mogelijkheden maar had ook een paar uitdagingen om het te maken tot het eindresultaat waar we nu bij zijn uitgekomen. 

plattegrond villa brunssum.png
visual zitkamer haard 2111_edited.jpg

ZITKAMER

Door deze zithoek centraal te plaatsen creëer je een afscheiding in de ruimte. Om ervoor te zorgen dat de ruimte symmetrisch aanvoelt is er een asymetrische haard geplaatst die de zitruimte weer in balans in de ruimte laat voelen.

Het interieur van de zitkamer vormt het hart van het huis. De plek waar iedereen bij elkaar komt. De gehele zitkamer is op een groot vloerkleed geplaast om hiermee de zone in te kaderen, de meubels met elkaar te verbinden en het geheel te laten aarden. Hierdoor staat de zithoek niet verloren in de ruimte 

 

 

Naast de deur van de hal is een nis ingebouwd waar ook opbergruimte in is verwerkt. De afwerking is hetzelfde als de keuken omdat dit deel indirect doorloopt en er dus optisch nog deel van uitmaakt. 

2111 visual zithoek overview.jpg

Achterdoor zit nog een losse ruimte aan de woning gekoppeld, de erker.

Er is gekozen om in deze ruimte een tweede tafel te plaatsen. Deze ruimte vormt nu buiten de grote eettafel naast de keuken waar met veel mensen samen gegeten kan worden , de plek wat samen door het gezin gebruikt kan worden. Dit is de perfecte plek om samen een bordspel te spelen, huiswerk te maken, te werken vanuit thuis zonder dat hiermee de eettafel steeds in beslag genomen hoeft te worden. 

visual zitkamer 2111 met dk schilderij.jpg
2111 NEUTRALS.png

NEUTRALS

"EEN NEUTRAAL KLEUREN EN MATERIALEN PALET BIEDT EEN TIJDLOZE BASIS DIE NOG JAREN MEEKAN"

familie kamer vis 2111_edited.jpg

Los van de zitkamer bevindt zich achter de deuren de familiekamer. Deze ruimte is een plek waar tv gekeken kan worden, waar de kinderen kunnen spelen en waar je je even in rust kunt terugtrekken. 

Door het toevoegen van de grote glazen stalen deuren wordt er een losse ruimte gecreëerd in de grote open ruimte en krijgt het een eigen functie. 

FAMILIE KAMER

visual familie kamer final 2111_edited.jpg
2111 DARK TONES.png

DARK TONES

"DE TOEVOEGING VAN DIEPERE TONEN OP HET BESTAANDE PALLET ZORGT VOOR EEN RIJK EN LUXE UITSTRALING" 

Omgeven door deuren en licht staat de eettafel centraal. Achter de zitkamer en in het verlengde van de keuken staat de grote eettafel. Door het toevoegen van een extra openslaande tuindeur is de connectie met de tuin in deze ruimte met twee deuren heel groot.

2111 3D final visuals kn 2022-05-23 14243700000.png

EETKAMER

2111 3D final visuals kn 2022-05-19 16132100000.png
2111 keuken.jpg

KEUKEN

Een smalle, strakke keuken die rust uitstraalt. En daarnaast pit en originaliteit heeft. De uitdaging van de keuken was om alles in deze smalle ruimte te laten passen zonder hierbij te hoeven inleveren op zowel gebruik als esthetiek. 

2111 3D final visuals kn 2022-05-19 12423200000.png
2111 FRESH.png

FRESH

"DE GROENE KLEUR ZORGT VOOR EEN FRIS CONTRAST IN DE KEUKEN"

2022

Een mooie eigenschap van de woning is het open plan van de woonkamer, keuken en zithoek, maar hier zat ook direct de eerste uitdaging. Door de lengte van het woongedeelte en de smalle uitstulpingen naar de keuken en familiekamer worden er automatisch kleinere zones binnen het ontwerp gecreeërd. Die als ze niet goed worden geplaatst of geen duidelijke functie krijgen erg verdwaald in de ruimte kunnen voelen. 

Hierbij is deze keuken ontstaan met een smal eiland over de gehele lengte van de keuken met één hoge kastenwand waarin nog een nis is verwerkt. Door het inbouwen van deze kastenwand kijk je nergens tegen de zijkant van de keuken aan en ervaar je optisch alleen het eiland als opvulling van de ruimte. Door de toevoeging van de extra openslaande deuren wordt ook hier de connectie met de tuin vergroot.

Wat tevens essentieel is bij dit ontwerp. Achter de bank in de zitkamer is een console toegevoegd om deze afscheiding te benadrukken, maar juist ook te verbinden met de rest.

De erker wordt verbonden met de zitkamer door de nis die aan de achterwand van de zitkamer is gecreeerd. Een plek waar bijvoorbeeld kunst een mooie plek kan krijgen.