Small in between  |  Academisch project

Leven op een smal perceel met nog geen vier meter breedte in het centrum van Maastricht.

Een balans vinden om de hectiek van het drukke stadscentrum af te sluiten en rust te creëren is hierbij van belang. Daarnaast is het een prioriteit dat de smalle breedte nihil ervaren wordt door de luxe afwerking van de levensvoorzieningen binnen de woning.

Een doorlopend en zeer transparant ontwerp is hierbij dan ook kenmerkend.

Door de conceptuele doorvoering van een 'verticale' patio komt er in iedere ruimte voldoende natuurlijk daglicht binnen en wordt de woning als het ware in tweeën gesplitst. Hierdoor ontstaat er een duidelijke structuur binnen de functieruimtes, ondanks het transparante ontwerp.

De gesloten voorgevel zorgt ervoor dat de hectiek en rumoerigheid in de straat binnen de woning minimaal ervaren wordt. Dit wordt weer in balans gebracht door de achtergevel, waar meerdere ramen (inclusief de verticale patio) zorgen voor voldoende natuurlijk daglicht.