School moderne dans | Afstudeer project 

Een plek waar dans wordt bestudeerd en gerespecteerd. Hier wordt de basis gelegd dat een danser(es) nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen tot hoog niveau. Hierbij staat de danservaring zelf en de innerlijke oorsprong van beweging centraal. Omdat dit centraal staat als focuspunt is er gezorgd voor een zachte en rustige sfeer in de dansstudio’s, kortom een neutraal interieur.

 

De conceptmatige doorvoering van de bestaande situatie en het contrast tussen de donkere en lichte ruimtes zorgen voor een interessante werking tussen beide volumes. De materialisatie is zo toegepast dat het bestaande, verwerende pand gaandeweg via de nieuwe situatie overgaat in het nieuwe gedeelte. De materialisatie van het verlengde pand blijft onbehandeld, zodat de grens tussen het bestaande pand en het nieuwe pand verkleind. Gaande der jaren zal het verlengde stuk ook beginnen met verweren en zal de overgang van oud naar nieuw vloeiend in elkaar overlopen.