Town house |  Academisch project

Dit luxe woonhuis is ontworpen voor een heel smal perceel. De grootste uitdaging in dit project was het plaatsen van de trap zonder dat hierbij woonruimte verloren gaat. In dit pand is de trap over de hele breedte van de woning geplaatst en verdeeld hiermee de woning in 2 delen. Aan de voorkant van het huis bevinden zich de kleine ruimtes. De entree, tv-kamer, badkamer en inloopkast. Aan de achterkant van het huis bevinden zich de grote ruimtes waar meer tijd word doorgebracht. De keuken, zit-eetkamer en de slaapkamer. Het voor en achter deel van het huis verschillen een paar treden qua niveau. Dit om het nodige hoogteverschil voor het trappenhuis op te vangen waardoor elke etage als het ware een niveau in het trappenhuis is.

 

Boven de zit kamer zit een grote vide die de ruimte een extra dimensie geeft. Bovenin bevind zich de bibliotheek die uitkijk geeft over de zitkamer en het uitzicht. Het grote raampartij aan de achterkant zorgt voor veel lichtinval in de woning. De voorgevel is een moderne versie van de klassieke gevels in het bestaande straatbeeld.