top of page
Lentebloei

Lentebloei

De dagen worden langer en buiten begint alles langzaam weer te bloeien. De zachte, aaibare materiale geven deze koele ruimte de warmte die het nodig heeft. Door een aantal harde materialen met meer rijke kleurtonen te gebruiken, wordt er een juiste hoeveelheid prikkeling bij de bezoeker gecreëerd.

Groen is dan ook de kleur die in dit thema centraal staat. Want groen is namelijk de kleur die in het voorjaar, de lente, de overhand neemt in de natuur. De kale, grijsbruine takken maken plaats voor groene bladeren en nieuwe knoppen aan alle takken. Het grauwe geheel verandert langzaam naar een koele, helder groene omgeving. 

Lentebloei
Lentebloei

Om de lente duidelijk voelbaar te laten zijn in deze kamer, zijn er bepaalde ontwerp keuzes gemaakt die dit moeten versterken.

De wandbekleding van Arte Collection geeft ons dat gevoel van groeiende bladeren en planten. Een subtiele, maar toch duidelijke associatie naar de lente en het 'nieuwe leven' dat het voorjaar met zich mee brengt.

Om het geen schreeuwend element te laten zijn dat vrijwel de hele kamer zal overheersen, is er gekozen voor een warme neutrale kleurtoon. De wandbekleding moet dus juist kracht uitstralen door het patroon en voelbare reliëf. 

Zo wordt er een balans gehouden tussen interessante patronen en rustgevende kleurtonen.

Schermafbeelding 2022-08-02 om 10.24.41.png
Schermafbeelding 2022-08-02 om 10.24.41.png
Schermafbeelding 2022-08-02 om 10.24.41.png
Schermafbeelding 2022-08-02 om 10.24.41.png

Door de basis rustig te houden - denk hierbij aan rustige kleurtonen en zachte, natuurlijke materialen - wordt er ruimte gemaakt voor kleine elementen die juist wel net wat extra pit hebben.

 

Denk hierbij aan een bijzettafeltje van felgroen glas, behang met een organisch patroon en andere kleine accenten die de zintuigen net dat beetje extra prikkelen in deze kamer.

Omdat het oorspronkelijk een hoeve is, omgeven door een natuurrijke omgeving, willen wij natuurlijk deze associatie niet verliezen in het nieuwe ontwerp.

Daarom dat er gekozen is voor een warme houten vloer, textiel van natuurlijke aard (zoals bijvoorbeeld linnen) en dergelijke. 

Zo blijft de sfeer van een hoeve toch nog voelbaar in een vernieuwend interieur ontwerp.

Lentebloei

Een relaxte zithoek is essentieel in een hotelkamer. Dit omdat men natuurlijk niet enkel slaapt op een hotelkamer. Denk hierbij aan het genot van een verse koffie in de ochtend of het even tot rust komen na een intensieve wandeling, genietend van het uitzicht.

Door een verdikte lambrisering te realiseren waarbij er meerdere zones in verwerkt zitten, wordt de ruimte met de verschillende functies met elkaar verbonden en voelt het niet als losse hoekjes.  Zo blijft het totaal ook één geheel.

2022
bottom of page