top of page
TV hoek.jpg

Woonhuis Sittard

Naamloos 21.jpg

ZITKAMER

De woonkamer is verdeeld in twee delen, de zithoek en de bibliotheek.

Via een nieuw geplaatste deur kom je de ruimte binnen in de zithoek. Hier staan de fauteuils en bank recht tegenover elkaar geplaatst. Op deze manier staat de hoofdfunctie van de zitruimte centraal, een ruimte waar je met anderen gezellig samen kunt zitten. Een tweede functie van deze ruimte,

tv kijken, wordt hiermee iets meer naar de achtergrond geplaatst. De tv die overigens wel aanwezig is, maar als deze uit staat er uitziet als een kunstwerk. Hierdoor eist de tv niet alle aandacht op als groot en leeg zwart vlak op de muur.

Door in het midden van de ruimte de twee banken tegen elkaar te plaatsen worden de twee delen van de woonkamer aan elkaar verbonden. 

Op deze manier is het mogelijk om "samen" op de bank te zitten terwijl ieder zijn eigen ding kan doen. 

 

Door de banken in een ongewone positie te plaatsen, zorgt dit voor een optische elementenbank. Dit maakt het natuurlijk een stuk interessanter in de algehele ruimte. Waarbij de scheiding tussen beiden minder heftig aanwezig is.

Woonkamer detail HK Living kast.jpg
esther rené final 2022-12-12 18175100000.png
boven de bank.jpg

BIBLIOTHEEK

Aan de voorkant van de woonkamer kun je je terugtrekken in de bibliotheek.

Een zitelement omringt door boeken. Met rechts een hoge boekenwand en links een accentmuur met reliëfbehang., een detail dat ook terug komt in de zithoek achter de tv. Door te kiezen voor hetzelfde patroon in een andere kleur staan beide wanden in verbinding met elkaar, maar toch ieder met z'n eigen accent.

Naamloos 2 2.jpg

"EEN RUSTIGE BASIS MET OPVALLENDE KLEURACENTEN"

MAATWERK

Zowel in de bibliotheek als in de overgang naar de keuken staat een 'custom made' radiator ombouw.

 

Bij de overgang van de zithoek naar de keuken is een radiator ombouw ontworpen die overgaat in een nis. Het hoekje dat voorheen geen duidelijke functie had wordt op deze manier een blikvanger in de ruimte en leid je verder de keuken in. 

 

De radiator ombouw in de bibliotheek is in dezelfde vormgeving doorgetrokken om ook hier een eenheid in te creëren. De donkere kleur van beide elementen maken een statement in de ruimte, dat tevens niet té zwaar zal drukken in de ruimte. Een kleur die overigens ook gedetailleerd terug te vinden is in de stoffering van de fauteuils in de zithoek.

nis.jpg
2022
bottom of page